Sposób przygotowania:
Taki inny gulasz – z ryżem i kiełbaską
Cebulę obieramy i kroimy w piórka, kiełbasę w pół plasterki. Rozgrzewamy olej na patelni, szklimy cebulę i po ok. 5 minutach dokładamy kiełbasę.
Pieczarki kroimy w plasterki. Podsmażoną cebulę z kiełbaską przekładamy do garnka, dokładamy pieczarki, podlewamy bulionem. Wszystko mieszamy, doprawiamy przyprawami, dusimy na wolnym ogniu do miękkości.
Na samym końcu dodajemy keczup i posiekaną natkę pietruszki.
Ryż gotujemy w delikatnie osolonej wodzie. Ugotowany łączymy w kiełbasianym gulaszem.
Pieczarki kroimy w plasterki. Podsmażoną cebulę z kiełbaską przekładamy do garnka, dokładamy pieczarki, podlewamy bulionem. Wszystko mieszamy, doprawiamy przyprawami, dusimy na wolnym ogniu do miękkości.
Na samym końcu dodajemy keczup i posiekaną natkę pietruszki.
Ryż gotujemy w delikatnie osolonej wodzie. Ugotowany łączymy w kiełbasianym gulaszem.
Nina W.