Sposób przygotowania:
Gulasz gospodarskiETAP 1:
Żołądki oczyścić i dosyć drobno pokroić ( mogą być większe kawałki jak ktoś lubi).
ETAP 2:
Na patelni stopić masło dodać cebule pokrojone w kosteczkę i żołądki, wszystko razem poddusić kilka minut do momentu zeszklenia się cebuli.
ETAP 3:
Po tym czasie na patelnię dodać seler pokrojony w kostkę i marchew w plasterki.
ETAP 4:
Dosypać 1 łyżeczkę tymianku, 1 łyżeczkę pieprzu ziołowego, 1/2 łyżeczki soli i liście laurowe, następnie dolać wodę w takiej ilości, aby wszystko było nią zakryte, gotować na małym ogniu pod przykryciem około 1 godziny.
ETAP 5:
Po około godzinie żołądki są na tyle miękkie, aby dodać pokrojone w plasterki pieczarki i czosnek też pokrojony w plasterki i dalej gotować, ale już bez pokrywki w czasie gotowania woda się wygotowuje tworząc gęsty sos po około 5 minutach dodać ogórki pokrojone w kostkę, wymieszać, doprawić do smaku sola i czarnym pieprzem, gotować wszystko jeszcze razem około 5 minut, aby wszystkie smaki się połączyły.