Sposób przygotowania:
Gulasz wołowy po Gospodarsku
Wołowinę pokroić w duże kostki. W dużym rondlu lub brytfannie rozgrzać olej. Dodać wołowinę i zbrązowić. Wołowinę wyjąć z rondla.
Olej posypać mąką i smażyć na małym ogniu przez 5 minut, aż zasmażka będzie złoto-brązowa.
Dodać cebulę, czosnek, marchewkę, seler i grzyby. Smażyć, aż będą miękkie. Domieszać wołowinę, rosół, koncentrat pomidorowy, sos worcestershire, sos sojowy i przyprawy. Dusić pod przykryciem przez 45 minut.
Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Dodać do gulaszu i kontynuować duszenie jeszcze przez 30 minut.
Olej posypać mąką i smażyć na małym ogniu przez 5 minut, aż zasmażka będzie złoto-brązowa.
Dodać cebulę, czosnek, marchewkę, seler i grzyby. Smażyć, aż będą miękkie. Domieszać wołowinę, rosół, koncentrat pomidorowy, sos worcestershire, sos sojowy i przyprawy. Dusić pod przykryciem przez 45 minut.
Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Dodać do gulaszu i kontynuować duszenie jeszcze przez 30 minut.