kolia71

kolia71

Szef Kuchni
[Przepisów: 37]

Gulasz grzybowy 5

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bezmięsna odmiana gulaszu

Gulasz grzybowy 5

Składniki:

Gulasz grzybowy 5

 

 

Sposób przygotowania:

Gulasz grzybowy 5
Grzyby oczyścić, pokroić w plasterki. Cebulę posiekać, podsmażyć razem z pieczarkami na rozgrzanym tłuszczu. Dodać pokrojone papryki zielone, pokrojone pomidory, zmiażdżony czosnek. Smażyć chwilę. Posypać papryką w proszku i wymieszać dokładnie. W razie potrzeby wlać trochę wody i dusić pod przykryciem do miękkości. Przed podaniem doprawić solą i pieprzem.Zamiast wody, gulasz można podlać czerwonym winem, smakuje jeszcze lepiej. Podawać z makaronem.