Sposób przygotowania:
Gulasz grzybowy z papryką
Grzyby dokładnie oczyszczamy i płuczemy. Kroimy na mniejsze kawałki. Paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych i kroimy w paseczki. Pomidory kroimy na kawałki. Na odrobinie masła podsmażamy grzyby razem z posiekaną cebulą. Następnie dodajemy paprykę oraz pomidory. Mieszamy. Dusimy na małym ogniu około 30-40 minut. Gulasz doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Podajemy z pieczywem.
![Gulasz grzybowy z papryką Gulasz grzybowy z papryką](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/gulasz-grzybowy-z-papryka-144415.jpg)
![Gulasz grzybowy z papryką Gulasz grzybowy z papryką](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/gulasz-grzybowy-z-papryka-144416.jpg)
![Gulasz grzybowy z papryką Gulasz grzybowy z papryką](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/gulasz-grzybowy-z-papryka-144417.jpg)