halina

halina

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 717]

Gulasz Haliny

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Gulasz będzie smakował dużym i małym.

Gulasz Haliny

Składniki:

Gulasz Haliny

 

  • karkówka 80 dag
  • masło 2 łyżki
  • cebula 3 sztuki
  • pieczarki 25 dag
  • czerwona papryka 3 sztuki
  • czosnek 2 ząbki
  • koncentrat pomidorowy 3 łyżki
  • czerwone wino 1 szklanka
  • bulion 1,5 szklanki
  • sól
  • pieprz do smaku
  • kminek do smaku
  • słodka papryka do smaku
  • majeranek do smaku

Sposób przygotowania:

Gulasz Haliny
Mięso umyć , osuszyć i pokroić w kostkę, oprószyć solą,pieprzem i papryką. Następnie zrumienić na rozgrzanym maśle.Cebulę i czosnek obrać,posiekać,dodać do mięsa.Pieczarki oczyścić,pokroić w plasterki.Papryki oczyścić z gniazd nasiennych , umyć , osuszyć i pokroić w kostkę.Warzywa wymieszać z koncentratem,dodać do karkówki,podlać winem i bulionem,dodać kminek i majeranek.Dusić ok.90 minut na wolnym ogniu,często mieszając.