polcia

polcia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 481]

Gulasz indyczy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szybkie danie dla zapracowanych osób

Gulasz indyczy

Składniki:

Gulasz indyczy

 

  • 70 dag piersi z indyka
  • 1 cebula
  • 1 puszka fasoli czerwonej
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 czerwona papryka
  • 1 łyżka przecieru pomidorowego
  • 1 1/2 szklanki wody
  • 1 kostka rosołowa
  • sól, pieprz
  • papryka słodka
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Gulasz indyczy
Mięso pokroić w kostkę, posypać solą i papryką, usmażyć na oleju. Cebulę pokroić w kostkę, paprykę w paseczki. Na patelni zeszklić cebulę, następnie dodać paprykę i podsmażone mięso, podlać wodą, dodać kostkę rosołową i przyprawy. Dusić na małym ogniu aż mięso będzie miękkie. Wtedy dodać odsączoną z zalewy fasolkę oraz koncentrat pomidorowy.