Sposób przygotowania:
Gulasz z żołądków indyczych
Najpierw oczyszczam żołądki. Dokładnie myję i kroję na mniejsze kawałki. Cebule i czosnek obieram i kroję w plastry. Z papryki wycinam gniazda nasienne, myję i kroję w kostki.
W garnku rozpuszczam smalec , dodaję cebule i czosnek, podsmażam chwilkę, następnie wsypuję żołądki. Duszę całość do momentu aż żołądki puszczą sok i pozamykają się włókna. Teraz wsypuję przyprawy, mieszam i podlewam gorącą wodą.
Po godzinie dodaję paprykę i gotuję wszystko do miękkości żołądków. Na koniec doprawiam do smaku, sosem sojowym i mielonym pieprzem. Podaję z pieczywem, ziemniakami lub grubym makaronem.
W garnku rozpuszczam smalec , dodaję cebule i czosnek, podsmażam chwilkę, następnie wsypuję żołądki. Duszę całość do momentu aż żołądki puszczą sok i pozamykają się włókna. Teraz wsypuję przyprawy, mieszam i podlewam gorącą wodą.
Po godzinie dodaję paprykę i gotuję wszystko do miękkości żołądków. Na koniec doprawiam do smaku, sosem sojowym i mielonym pieprzem. Podaję z pieczywem, ziemniakami lub grubym makaronem.
mysza75
zewa
zbysiowa
edytaha
Hihi, wytłumacz to mojej córci :P
zbysiowa
Zapraszam na poczęstunek:D
cherry
zbysiowa
Dziękuję :) Fajnie że się pojawiasz wisienko:);)
Ela Dz
A więc dawaj mi tu ale już!!!...same żołądki bez zbędnych dodatków...zielska niech zające zjedzą.:D
Uwielbiam żołądeczki...czyste mięsko i do tego chudzina.:)
zbysiowa
Częstuj się Elusiu:D
Netka
zbysiowa
:)
LegoJedi