Sposób przygotowania:
Gulasz jałowcowy z dziczyzny
Schab z dzika kroimy w kostkę. Posypujemy przyprawą do steku oraz spryskujemy olejem. Mieszamy i odstawiamy w chłodne miejsce. Na patelni rozgrzewamy olej. Wrzucamy cebulę pokrojoną w piórka. Gdy zacznie się rumienić dodajemy dziczyznę. Smażymy do zbrązowienia mięsa. Owoce jałowca rozbijamy w moździerzu. Dodajemy do smażącego się mięsa. Podlewamy winem i dusimy pod przykryciem około 10 minut. Powstały sos zagęszczamy szczyptą mąki. Brokuł gotujemy w lekko osolonej wodzie 4 minuty. Bułkę tartą smażymy na maśle. Pod koniec smażenia dodajemy posiekany ząbek czosnku. Gulasz podajemy z brokułem posypanym smażoną bułką tartą. Smacznego.
Ania Hosz