Sposób przygotowania:
Gulasz jeleni z boczkiem - szybkowar
Mięso jelenia kroimy w kostkę. Jeśli się zdarzą pozbawiamy je błon. Następnie przyprawiamy je papryką słodką i oprószamy mąką. Na patelni rozpuszczamy 2 łyżki smalcu. Na gorącym rumienimy mięso. Usmażone przekładamy do szybkowaru. Na pozostałym smalcu rumienimy cebulę. Usmażoną przekładamy do mięsa. Podobnie robimy z pokrojonymi pieczarkami. Dodajemy jeszcze pokrojone warzywa: pomidory, seler oraz marchewkę. Przyprawiamy suszonym tymiankiem. Jeszcze tylko koncentrat i posiekane papryczki chili. Dolewam troszkę wody. Boczek kroję w kosteczkę. Rumienię na patelni i również dodaję do mięsa. Zamykamy szybkowar i całość garujemy około 10 minut. W razie potrzeby gulasz po garowaniu odparowujemy lub zagęszczamy odrobiną mąki. Podałem z kaszą jęczmienną. Smacznego.