pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Gulasz jeleni z boczkiem - szybkowar

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

bogaty w składniki gulasz na bazie mięsa z jelenia

Gulasz jeleni z boczkiem - szybkowar Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gulasz jeleni z boczkiem - szybkowar

 

Sposób przygotowania:

Gulasz jeleni z boczkiem - szybkowar
Mięso jelenia kroimy w kostkę. Jeśli się zdarzą pozbawiamy je błon. Następnie przyprawiamy je papryką słodką i oprószamy mąką. Na patelni rozpuszczamy 2 łyżki smalcu. Na gorącym rumienimy mięso. Usmażone przekładamy do szybkowaru. Na pozostałym smalcu rumienimy cebulę. Usmażoną przekładamy do mięsa. Podobnie robimy z pokrojonymi pieczarkami. Dodajemy jeszcze pokrojone warzywa: pomidory, seler oraz marchewkę. Przyprawiamy suszonym tymiankiem. Jeszcze tylko koncentrat i posiekane papryczki chili. Dolewam troszkę wody. Boczek kroję w kosteczkę. Rumienię na patelni i również dodaję do mięsa. Zamykamy szybkowar i całość garujemy około 10 minut. W razie potrzeby gulasz po garowaniu odparowujemy lub zagęszczamy odrobiną mąki. Podałem z kaszą jęczmienną. Smacznego.
Gulasz jeleni z boczkiem - szybkowar
Mięso z jelenia kroję w kostkę i obtaczam w mące
Gulasz jeleni z boczkiem - szybkowar
Do szybkowaru dodajemy kolejno składniki
Gulasz jeleni z boczkiem - szybkowar
Doprawiamy koncetratem oraz papryczkami chili
Gulasz jeleni z boczkiem - szybkowar
Na koniec wędruje boczek. Szybkowar zamykamy i garujemy