Sposób przygotowania:
Gulasz mocno warzywny
Kukurydzę wkładamy do lekko osolonego wrzątku i gotujemy 15 minut- studzimy i odkrawamy nasiona. Pomidory sparzamy, ściągamy skórkę, pozbawiamy nasion i kroimy w kostkę. Marchewkę kroimy w paseczki. Paprykę kroimy w/g uznana w kosteczkę lub paseczki. Cukinie - jeżeli jest młoda to dość grubo obieramy i skórkę kroimy w paseczki tak jak marchewkę, jeżeli skórka jest twarda to obieramy cieniutko i wyrzucamy. Cebulę kroimy w kostkę lub pióra, tak jak lubimy. Czosnek kroimy w cieniutkie plasterki. Teraz na 2 łyżkach oleju szklimy cebulę, dodajemy marchewkę, paprykę oraz samą skórkę z cukinii. Dusimy przez 15 minut. Gdy marchewka zmięknie dodajemy czosnek, pomidory,cukinię, przyprawy, oraz zioła,zalewamy wywarem i dusimy 10 minut. Po tym czasie dodajemy kukurydzę, doprawiamy do smaku. i dusimy około 10-15 minut, tak długo aż marchewka będzie miała odpowiednią dla was miękkość Jeżeli mamy zbyt rzadki gulasz możemy zaciągnąć go łyżką mąki rozpuszczoną w 1/2 szklanki wody lub wywaru. Posypujemy posiekaną zieloną pietruszką lub koperkiem
zufikowo
reanja
dzięki:)