Sposób przygotowania:
Gulasz na cebulce z kaszą gryczaną
Mięso myjemy, kroimy w kostkę, oprószamy solą pieprzem wkładamy do garnka i podpiekamy do zamknięcia porów, w 200ml ciepłej wody rozpuszczamy kostkę rosołową, cebule obieramy i kroimy w talarki, Rozpuszczonym bulionem zalewamy mięso, dodajemy cebulę i podpiekamy co jakiś czas mieszając przez 30 minut. W 200 ml wody rozrabiamy 2 łyżki mąki kukurydzianej. Kiedy mięsko jest miękkie zalewamy całość mąką i doprawiamy do smaku. Następnie gotujemy kaszę gryczaną, do garnka nalewamy około 500 ml wody, solimy, doprowadzamy do wrzenia, wkładamy woreczek kaszy gryczanej i gotujemy przez około 8 minut, następnie przykrywamy i zostawiamy przez kolejne 5 minut, wyciągamy z wody i pozostawiamy do odsączenia. Na talerz wykładamy kaszę którą polewamy gotowym gulaszem, podajemy z ogórkiem konserwowym, Smacznego