Sposób przygotowania:
Gulasz na ostro, w pomidorach
Cebule obrać i pokroić na drobną kosteczkę, to samo zrobić z czosnkiem. Zmieszać i podsmażyć na oleju lekko zarumieniając. Mięso umyć i pokroić na kawałeczki, następnie podsmażyć na tłuszczu. Paprykę oczyścić z ziarenek i pokroić w plastry, podobnie jak pomidory, wcześniej obrane ze skórki. Warzywa wrzucić do mięsa i gotować przez ok. 1 godz. pod przykryciem, co jakiś czas mieszając.
Doprawić do smaku solą, pieprzem, imbirem i curry. Całość dusić przez ok. 10 minut na małym ogniu. Tak gotową potrawę najlepiej podawać z ryżem na sypko.
Doprawić do smaku solą, pieprzem, imbirem i curry. Całość dusić przez ok. 10 minut na małym ogniu. Tak gotową potrawę najlepiej podawać z ryżem na sypko.