beetle

beetle

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 158]

Książka Kucharska: Smaczne dania mięsne. Kuchnia domowa.

Gulasz na ostro, w  pomidorach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Jan Petelski, Kuchnia domowa, smaczne dania mięsne

Gulasz na ostro, w  pomidorach

Składniki:

Gulasz na ostro, w  pomidorach

 

Sposób przygotowania:

Gulasz na ostro, w  pomidorach
Cebule obrać i  pokroić na drobną kosteczkę, to samo zrobić z  czosnkiem. Zmieszać i  podsmażyć na oleju lekko zarumieniając. Mięso umyć i  pokroić na kawałeczki, następnie podsmażyć na tłuszczu. Paprykę oczyścić z  ziarenek i  pokroić w  plastry, podobnie jak pomidory, wcześniej obrane ze skórki. Warzywa wrzucić do mięsa i  gotować przez ok. 1  godz. pod przykryciem, co jakiś czas mieszając.
Doprawić do smaku solą, pieprzem, imbirem i  curry. Całość dusić przez ok. 10 minut na małym ogniu. Tak gotową potrawę najlepiej podawać z  ryżem na sypko.