Ela Dz

Ela Dz

Złoty Ekspert
[Przepisów: 730]

Gulasz o cynamonowym smaku.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Gulasz ma różne smaki...a więc jeszcze jeden do kolekcji.

Gulasz o cynamonowym smaku. Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Gulasz o cynamonowym smaku.

 

Sposób przygotowania:

Gulasz o cynamonowym smaku.
Serca obieramy z tłuszczu i kroimy w cienkie paseczki. W naczyniu mieszamy...4 łyżki mąki, cynamon i czerwoną przyprawę. Wrzucamy mięso i dokładnie obtaczamy. Na patelni rozgrzewamy olej i obsmażamy mięso. Gdy się przyrumieni dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i dusimy z odrobiną wody. Następnie dodajemy przyprawy i zioła, przykrywamy i podduszamy około godziny, systematycznie uzupełniając wodę. Na koniec zabielamy mlekiem...jeśli konsystencja nam pasuje może zostać, jeśli jest za rzadkie dodajemy łyżkę mąki. Kaszę gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Na koniec całość posypujemy koperkiem.
Gulasz o cynamonowym smaku.
Ta mąką z mięsa już w pewnym stopniu zagęści nam potrawę.
Gulasz o cynamonowym smaku.
Obsmażając należy pamiętać..aby nie przypalić. Z mąką szybciej łapie kolor.