Sposób przygotowania:
Gulasz orientalny
Nięso umyć, osuszyć , pokroić w kostkę i smażyć na gorącym tłuszczu 7-8 minut ciągle mieszając (powinno się zrumienić).
Cebulę grubo posiekać. Mięso przełożyć do rondla a na ten tłuszczz mięsa wrzucić cebulę i zeszklić.Przełożyć ją do mięsa , dodać imbir, gożdziki, cynamon, anyż oraz wino.
dusić na małym ogniu ok. 45 minut aż mięso będzie miękkie.
Mąkę ziemniaczaną rozprowadzić w kilku łyżkach zimnej wody, wlać do mięsa, zagotować Przyprawić do smaku sosem sojowym , solą i pieprzem i gotowe.
Cebulę grubo posiekać. Mięso przełożyć do rondla a na ten tłuszczz mięsa wrzucić cebulę i zeszklić.Przełożyć ją do mięsa , dodać imbir, gożdziki, cynamon, anyż oraz wino.
dusić na małym ogniu ok. 45 minut aż mięso będzie miękkie.
Mąkę ziemniaczaną rozprowadzić w kilku łyżkach zimnej wody, wlać do mięsa, zagotować Przyprawić do smaku sosem sojowym , solą i pieprzem i gotowe.