Lady Marmolada

Lady Marmolada

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1098]

Gulasz pieczarkowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Gulasz pieczarkowy

Gulasz pieczarkowy

Składniki:

Gulasz pieczarkowy

 

  • ½ kg pieczarek, pokrojonych w ćwiartki
  • 4 szklanki bulionu warzywnego
  • 1 puszka fasoli czerwonej
  • 2 ziemniaki, pokrojone w kostkę
  • 2 marchewki, pokrojone w kostkę
  • 2 cebule małe, pokrojone w piórka
  • 1 ząbek czosnku, zmiażdżony
  • sól, pieprz

 

Sposób przygotowania:

Gulasz pieczarkowy

Gotujemy bulion z kostki, dodajemy fasolę, ziemniaki, cebulę, czosnek, marchewkę i gotujemy aż warzywa będą miękkie. W międzyczasie rumienimy pieczarki na patelni. Dodajemy do gulaszu, przyprawiamy.