kotekbehemotek

kotekbehemotek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 744]

gulasz po prowansalsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Powinno starczyć dla 4 osób ale jak posmakuje... to warto mieć na dokładkę :)

gulasz po prowansalsku

Składniki:

gulasz po prowansalsku

 

Sposób przygotowania:

gulasz po prowansalsku
Cebulkę pokroić na cząstki. Czosnek przecisnąć. Schab pokroić w kostkę i podsmażyć na złotobrązowo. Dodać cebulę, czosnek, sól, pieprz i podsmażyć razem. Podlać rosołem (zimnym) i zagotować. Dodajemy fasolkę i gotujemy razem około 15 minut. Doprawiamy ziołami prowansalskimi i znów gotujemy 5 minut. Zagęszczamy mąką, dodajemy sok z cytryny, sól i pieprz. Podajemy z ziemniakami oprószonymi natka pietruszki.
Smacznego!