Bahus

Bahus

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 624]

Gulasz po serbsku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Podawać z ziemniakami z wody lub białym pieczywem

Gulasz po serbsku

Składniki:

Gulasz po serbsku

 

  • 75 dag wołowiny
  • 7 dag smalcu
  • 4 średnie cebule
  • 2 strąki zielonej papryki
  • 3 średnie pomidory
  • 50 dag ziemniaków
  • 3 ząbki czosnku główka kapusty włoskiej
  • 1 łyżeczka suszonego majeranku papryka,
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Gulasz po serbsku
Mięso umyć, osuszyć, pokroić w dużą kostkę. Cebulę drobno posiekać zeszklić na tłuszczu, dodać mięso i przyprawy. Podlać kilkoma łyżkami wody. Dusić pod przykryciem. Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę. Paprykę pozbawić gniazd nasiennych i również pokroić w kostkę. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki pokroić na małe kawałki. Kapustę poszatkować. Tak przygotowane warzywa dodać do na wpół miękkiego mięsa. Wymieszać. Dusić na małym ogniu do miękkości mięsa i warzyw, od czasu do czasu mieszając.