Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Gulasz pomidorowy z łopatki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Gulasz pomidorowy z łopatki z tartymi ogórkami.

Gulasz pomidorowy z łopatki Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Gulasz pomidorowy z łopatki

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Gulasz pomidorowy z łopatki
Mięso pokroić w paski, oprószyć przyprawą do mięs i pieprzem. Cebulę i czosnek posiekać w kostkę, paprykę w kwadraty. Ogórki zetrzeć na tarce o grubych oczkach, podgotować w małej ilości wody. Mięso podsmażyć kilka minut w garnku, na mocnym ogniu, aby się dobrze zrumieniło, następnie dodać pokrojoną cebulę, a później paprykę oraz pokrojone w kostkę pomidory. Podsmażać wszystko ok. 10 min mieszając. Mięso zalać gorącą wodą, aby zakrywało mięso na kilka centymetrów. Dusić gulasz do miękkości mięsa, dodać ogórki z częścią wody w której się gotowały. Gulasz doprawić do smaku solą, pieprzem, papryką ostrą. Dodać koncentrat pomidorowy.Zagęścić mąką wymieszaną ze śmietaną, podawać np. z kaszą.
Gulasz pomidorowy z łopatki
Do gulaszu dodać koncentrat pomidorowy i ogórki.