PATI197799

PATI197799

Starszy Kucharz
[Przepisów: 26]

Gulasz pomorski:

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smaczny, kolorowy gulasz z dodatkiem kiszonego ogórka fasolki szparagowej i kiełbasy.

Gulasz pomorski:

Składniki:

Gulasz pomorski:

 

  • 60 dag łopatki wieprzowej

 

  • 15 dag kiełbasy np. śląskiej

 

 

 

  • łyżeczka musztardy

 

Sposób przygotowania:

Gulasz pomorski:
Mięso pokroiłam w paseczki, podsmażyłam ( aż wyparowała woda a mięso lekko się przypaliło ). Podlałam wodą , dodałam 3 listki laurowe, 4 ziela angielskie sól i odrobinę wegety. Kiełbasę pokroiłam w plasterki, podsmażyłam. Cebulę obrałam, pokroiłam w piórka, podsmażyłam. Gdy już mięso było prawie miękkie dodałam podsmażoną cebulę i kiełbasę dusiłam jeszcze około 5 minut. Następnie dodałam pokrojonego ogórka, jeszcze przez chwilę gotowałam. Sos doprawiłam pieprzem, solą, ostrą papryką, musztardą, zagęściłam zawiesiną z mąki i wody. Na koniec dodałam fasolkę szparagową, pokrojoną na mniejsze kawałki, zagotowałam.