pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Gulasz stekowy z zielonym pieprzem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

gulasz stekowy w sosie z marynowanym pieprzem zielonym

Gulasz stekowy  z zielonym pieprzem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gulasz stekowy z zielonym pieprzem

 

Sposób przygotowania:

Gulasz stekowy z zielonym pieprzem
Skrzydło wołowe kroimy na 2 plastry grubości około 2 cm. Smarujemy olejem z suszonych pomidorów (lub zwykłym). Tak zamarynowane smażymy na rozgrzanej patelni po 6-7 minut na każdej ze stron. Usmażone kroimy w gulaszowe kawałki. W rondelku rozpuszczamy masło i wsypujemy pieprz zielony marynowany. Rozpuszczamy masło po czym wlewamy kaczy bulion (można również wlać rosół ze zwykłej kostki). Gdy sos się zagotuje wkładamy pokrojone steki wraz z wyciekłymi sokami. Dusimy pod przykryciem około 50 minut do miękkości mięsa. W razie potrzeby w końcowym etapie sos zagęszczamy mąką. Podałem z ugotowana kaszą gryczaną. Smacznego.
Gulasz stekowy  z zielonym pieprzem
Plastry wołowiny marynuję w oleju smakowym
Gulasz stekowy  z zielonym pieprzem
Smażymy na patelni grillowej na złoty kolor
Gulasz stekowy  z zielonym pieprzem
Do masła i pieprzu zielonego marynowanego wlewamy bulion
Gulasz stekowy  z zielonym pieprzem
Do sosu dodajemy kawałki wołowiny i całość dusimy