Gulasz tatarski

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Polecam pyszny, treściwy gulasz, który będzie idealny na chłodniejsze dni. Ma wyraźnie kwaśny smak dzięki ogórkom kiszonym.

Gulasz tatarski Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gulasz tatarski

 

Sposób przygotowania:

Gulasz tatarski
Cebulę pokrój w piórka, a mięso w kostkę. Na smalcu zrumień mięso. Przełóż je do garnka. Na tym samym tłuszczu zeszklij cebulę, dodaj koncentrat i chwilkę smaż. Następnie cebulę przełóż do mięsa, zalej całość wodą, dodaj ziele angielskie i liść laurowy i gotuj około 60-75 minut pod przykryciem. W tym czasie ziemniaki i ogórki pokrój w słupki. Ziemniaki usmaż na złoto na oleju (jak frytki). Ziemniaki i ogórki dodaj do wywaru mięsnego, dodaj przyprawy i gotuj jeszcze 15-20 minut do miękkości mięsa i ziemniaków. Gotowy gulasz podawaj ze świeżym pieczywem. Życzę smacznego!
Gulasz tatarski
Na smalcu zrumień mięso. Przełóż je do garnka.
Gulasz tatarski
Na tym samym tłuszczu zeszklij cebulę, dodaj koncentrat i chwilkę smaż.
Gulasz tatarski
Ziemniaki usmaż na złoto na oleju (jak frytki).
Gulasz tatarski
Ziemniaki i ogórki dodaj do wywaru mięsnego, dodaj przyprawy i gotuj jeszcze 15-20