Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Gulasz warzywny

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Gulasz nadaje się do placków ziemniaczanych,kopytek,pyz,ryżu itp.

Gulasz warzywny

Składniki:

Gulasz warzywny

 

Sposób przygotowania:

Gulasz warzywny
Cebulę i czosnek pokroić i zeszklić na oleju,papryki pokroić w paski,dodać do cebuli i czosnku i razem podsmażyć,wsypać fasolkę i dusić ok.5min.Przełożyć wszystko do garnka,dodać pomidory wraz z zalewą,zalać rosołem i dusić,aż płyn odparyje,a potrawa zrobi się gęsta.Śmietanę roztrzepać z mąką,dodać do gulaszu,wymieszać.Przyprawić suszonym majerankiem,solą,pieprzem i ostrą papryką.