Sposób przygotowania:
Gulasz warzywny z mięsnym kulkami
Przygotowujemy farsz na mięsne kulki, do miseczki przekładamy mięso, dodajemy posiekaną natkę pietruszki (zostawiamy około 1/3) dodajemy pieprz, paprykę i sól - wyrabiamy farsz, na rozgrzaną patelnie nakładamy łyżką farsz tworząc kulki bądź gniazdka (wg uznania) pieczemy z dwóch stron na złoto, Pieczarki obieramy i kroimy w plastry wrzucamy do woka i dusimy w tym czasie kroimy na plastry cukinię, paprykę w kostkę dość dużą, pomidory oparzamy i jednego blenderujemy na sos a drugiego kroimy w kostkę - wszystkie składniki dodajemy do pieczarek i razem dusimy przez około 15-20 minut po tym czasie kiedy warzywa zmiękły doprawiamy do smaku ziołami solą i pieprzem, papryką, dodajemy nasze kulki mięsne, posypujemy natką i podajemy