kotekbehemotek

kotekbehemotek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 744]

Gulasz węgierski z fasolą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Jeśli węgierski to musi być z wołowiny!

Gulasz węgierski z fasolą

Składniki:

Gulasz węgierski z fasolą

 

Sposób przygotowania:

Gulasz węgierski z fasolą
Wołowinę i boczek kroimy w kostkę i lekko solimy.Parówki kroimy w plasterki.Dodajemy do reszty mięsa i smażymy na smalcu około 5 minut.Marchew i pietruszkę kroimy w słupki, paprykę w kostkę.Obieramy pomidora i kroimy go w kostkę.Przeciskamy czosnek.Mieszamy wszystko ze sobą, dolewamy 250ml wody i dusimy na wolnym ogniu póki mięso nie będzie miękkie.Dodajemy fasolę.Doprawiamy solą, pieprzem,octem i cukrem do smaku.Zagotowujemy.Podajemy ze świeżym pieczywem i na gorąco.Smacznego!