Ilonar2301

Ilonar2301

Złoty Ekspert
[Przepisów: 744]

Gulasz wg Ilony

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Prosty w przygotowaniu, smaczny, podzielny. Po prostu gulasz.

Gulasz wg Ilony

Składniki:

Gulasz wg Ilony

 

Sposób przygotowania:

Gulasz wg Ilony
Mięso po umyciu osuszamy. Następnie kroimy w kostkę. Podsmażamy na smalcu. Wodę zagotowujemy w garnku wraz z pokrojoną marchewką i pietruszką. Podsmażone mięso przekładamy do garnka z wodą. Dodajemy przyprawy( liść laurowy, ziele angielskie, pieprz ziarnisty). Cebulę siekamy w kosteczkę i delikatnie podsmażamy. Dodajemy go gotującego się mięsa. Gulasz gotujemy, pod koniec gotowania zaprawiamy mąką, śmietaną i tartym chrzanem. Dodajemy kostkę bulionową. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dodajemy odrobinę majeranku.