Sposób przygotowania:
gulasz wieprzowy
Mięso kroimy i obsmażamy na oleju.Gdy zarumieni się z każdej strony,siekamy cebulę.Według upodobania. Dorzucamy cebulkę na patelnię.Obsmażamy na złoto.Dolewamy szklankę wody oraz przyprawy-liść laurowy,kolendrę i pieprz.Dusimy mięsko około pół godziny.Cały czas sprawdzamy,czy nie odparowało za dużo wody.Jeśli jest jej mało,dolewamy kolejną szklankę i tak w miarę potrzeb. Gdy mięsko już lekko się poddusi, w szklance wody rozpuszczamy 2-3 kostki rosołowe,dolewamy do mięsa.Dusimy do miękkości.Może to trwać jeszcze około godziny. Oczywiście jeżeli wody robi się coraz mniej,dolewamy ją w trakcie duszenia.Smakujemy i jeżeli nie jest zbyt słone,dodajemy kolejną kostkę rosołową.Następnie nabieramy trochę sosu do szklanki,rozpuszczamy w niej 2łyżki mąki i dodajemy na patelnie,mieszamy. Tak uduszone mięsko,podajemy z kaszą gryczaną i surówkami. Smacznego.