Gulasz wieprzowy asus

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Tak przyrządzić gulasz wieprzowy

Gulasz wieprzowy asus

Składniki:

Gulasz wieprzowy asus

 

  • 50 dag. wieprzowiny bez kości
  • 3 łyżki smalcu
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka słodkiej mielonej papryki
  • 40 dag ziemniaków
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 1/2 łyżeczki kminku
  • 1 łyżeczka majeranku
  • Sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Gulasz wieprzowy asus
Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę, wrzucić do rondla, podsmażyć na smalcu. Dodać posiekaną cebule i czosnek, posolić i dusić na małym ogniu około 20 minut, polewając małą ilością wody. Dodać obrane, pokrojone w grubą kostkę ziemniaki, wlać bulionu, wsypać przyprawy i dusić pod przykryciem na małym ogniu, aż mięso i ziemniaki będą miękkie. Pod koniec gotowania dodać koncentrat pomidorowy i doprawić sola oraz pieprzem.