Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Gulasz wieprzowy na winie 4

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Gulasz jest smaczny i sycący.

Gulasz wieprzowy na winie 4 Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Gulasz wieprzowy na winie 4

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Gulasz wieprzowy na winie 4
Mięso umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Wsypać na rozgrzany olej i zrumienić. Gdy mięso zaczyna się rumienić dodać drobno pokrojoną cebulę i czosnek, razem podsmażyć. Rumiane mięso przełożyć do garnka, wlać wino i 2 szklanki wody. Dodać łyżeczkę soli, liście laurowe i angielskie ziele. Dusić pod przykryciem około 40-50 minut. Z mąki i smalcu zrobić rumianą zasmażkę, połączyć z mięsem, gotować przez 5 minut. Doprawić do smaku solą, pieprzem i szczyptą cukru. Podawać z kaszą, pieczywem lub ziemniakami.
Gulasz wieprzowy na winie 4
Umyte i osuszone mięso z szynki pokroić w kostkę
Gulasz wieprzowy na winie 4
Zrumienić razem z cebulą na rozgrzanym oleju
Gulasz wieprzowy na winie 4
Wlać wino i wodę dodać przyprawy i dusić do miękkości