Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Gulasz wieprzowy w sosie własnym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Gulasz wieprzowy jest popularny i bardzo smaczny.

Gulasz wieprzowy w sosie własnym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gulasz wieprzowy w sosie własnym

 

Sposób przygotowania:

Gulasz wieprzowy w sosie własnym
Cebulę i czosnek drobno posiekać i zeszklić na 1 łyżce smalcu. Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę i zrumienić na pozostałym smalcu. Wać 1 szklankę wody, dodać liście laurowe, angielskie ziele, podsmażoną cebulę, odrobinę soli i pieprzu. Przykryć i dusić około 1/2 godziny. Następnie zdjąć pokrywkę, dodać mieloną paprykę i gotować do miękkości. Przyprawić do smaku sosem sojowym, pieprzem i solą. Podawać z pieczywem, ziemniakami lub plackami ziemniaczanymi.
Gulasz wieprzowy w sosie własnym
Mięso wieprzowe umyć, osuszyć i pokroić w kostkę
Gulasz wieprzowy w sosie własnym
Zrumienić na 2 łyżkach rozgrzanego smalcu
Gulasz wieprzowy w sosie własnym
Drobno posiekaną cebulę zeszklić na posostałym smalcu
Gulasz wieprzowy w sosie własnym
Do mięsa wlać wodę dodać przyprawy gotować