alien1985

alien1985

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 534]

Gulasz wieprzowy z dodatkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Gulasz z mięsa wieprzowego z dodatkami. Bardzo smaczny i nieco lżejszy niż z samego mięsa. Polecam :)

Gulasz wieprzowy z dodatkami Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Gulasz wieprzowy z dodatkami

 

Sposób przygotowania:

Gulasz wieprzowy z dodatkami
Mięso oczyszczamy,kroimy w kostkę, wrzucamy na dużą patelnię z dwiema łyżkami oleju, dodajemy pokrojoną cebulę, ziele, liść i podsmażamy. Podlewamy wodą i dusimy ok 20 min. Dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki i paprykę pokrojoną w paseczki, przyprawiamy. Później dodajemy osączoną kukurydzę z puszki i przecier pomidorowy. Mięso dusimy pod przykryciem, aż będzie miękkie. Pod sam koniec wlewamy śmietankę i zagotowujemy. Smacznego :)
Gulasz wieprzowy z dodatkami
pod sam koniec gdy wszystkie składniki się połaczą dodajemy śmietankę