glogowscy.nl

glogowscy.nl

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 104]

Gulasz wieprzowy z kapustą kiszoną.

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Naprawdę pyszny, warto spróbować :)

Gulasz wieprzowy z kapustą kiszoną.

Składniki:

Gulasz wieprzowy z kapustą kiszoną.

 

  • 1kg kapusty kiszonej,
  • 500gram mięsa z łopatki wieprzowej,
  • 3 cebule,
  • 4 ząbki czosnku,
  • 2 łyżki papryki słodkiej,
  • wegeta i pieprz
  • 2 łyżki oleju,
  • 1l bulionu

 

Sposób przygotowania:

Gulasz wieprzowy z kapustą kiszoną.
Mięso kroimy w kostkę i wrzucamy do garnka na rozgrzany olej. Na patelni podsmażamy cebulę pokrojona w kostkę, dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę i paprykę słodka. Po paru minutach przekładamy całość do garnka z mięsem i dusimy ok 45 minut. Następnie dokładamy kapustę kiszoną i podlewamy bulionem. Całość gotujemy na wolnym ogniu ok 1godziny, na koniec przyprawiamy do smaku wegetą i pieprzem.