Sposób przygotowania:
Gulasz wieprzowy z kaszą.
Cebulę należy obrać ze skórki, umyć i pokroić w drobną kostkę. Tak posiekaną cebulę należy zeszklić na patelni z niewielką ilością oleju. Następnie mięso kroimy w średnią kostkę i tak pokrojone mięso dorzucamy do zeszklonej cebuli. Następnie dodajemy obrany ze skórki czosnek, który należy przecisnąć przez praskę. Wszystko mieszamy, dolewamy ok. 3/4 szklanki wody, przykrywamy pokrywką, dusimy aż mięso będzie miękkie. Pod koniec duszenia doprawiamy mięso do smaku solą, pieprzem, posypujemy czerwoną słodką papryką, Vegetą, następnie wszystko dokładnie mieszamy. Do osobnego naczynia wlewamy ok. 200 ml wody i dodajemy czubatą łyżkę mąki, dokładnie mieszamy i dolewamy do sosu, cały czas mieszając. Dzięki mące sos zgęstnieje. W osobnym garnuszku zagotowujemy wodę z dodatkiem soli i gotujemy kaszę według wskazówek na opakowaniu. Ugotowaną kaszę odcedzamy i układamy porcję na talerzu, którą następnie polewamy gulaszem.
Smacznego :)
Smacznego :)
Papaja