Sposób przygotowania:
Gulasz z kaszą i ogórkiem kiszonym
1. Mięso pokroić w kostkę, posypać przyprawą do gulaszu i podsmażyć 10 minut na patelni. 2. Następnie przełożyć mięso do garnka, zalać wodą i gotować pod przykryciem. 3. Zeszklić pokrojoną cebulkę i dodać do garnka. Gotować ok. pół godz. od czasu do czasu mieszając. 4. Wstawić kaszę. 5. Gdy mięso zmięknie obrać czosnek, przecisnąć przez praskę lub drobno posiekać i dodać do garnka wraz z pomidorami. 6. Zrobić zasmażkę - 2 łyżki mąki zasmażyć na oleju na złoty kolor, po czym powoli wlać do garnka. Doprawić solą i pieprzem. Gotować mieszając co chwilę przez 10 minut. 7. Podawać z kaszą i ogórkiem kiszonym lub małosolnym. Pychota!