pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Gulasz wieprzowy z kminkiem i cząbrem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Aromatyczny gulasz

Gulasz wieprzowy z kminkiem i cząbrem

Składniki:

Gulasz wieprzowy z kminkiem i cząbrem

 

  • 50 dag łopatka bez kości,
  • 3 cebula średnia,
  • 500 g przecier pomidorowy,
  • smalec lub olej,
  • papryka słodka mielona,
  • sos sojowy,
  • sól ziołowa,
  • mąka pszenna,
  • pieprz ziołowy,
  • 1/2 kostka rosołowa Kucharek,
  • 1 łyżeczka kminek,
  • 1 łyżeczka cząber

 

Sposób przygotowania:

Gulasz wieprzowy z kminkiem i cząbrem
Mięso myjemy i kroimy w kostkę. Następnie doprawiamy solą, pieprzem, skrapiamy sosem sojowym, dokładnie mieszamy i odstawiamy. Cebulę kroimy w kosteczkę. Na roztopionym tłuszczu smażymy cebulę posypaną papryką. Gdy się zacznie szklić zdejmujemy z ognia. Na drugiej patelni smażymy na dużym ogniu mięso, wcześniej obtaczane w mące, na kolor złoty. Dodajemy do cebuli i całość wspólnie stawiamy na ogień. Dodajemy przecier, pół kostki rosołowej, cząber, roztarty w dłoni kminek i dusimy pod przykryciem ok 20 min, od czasu do czasu mieszając.