Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Gulasz wieprzowy z orientalną nutką

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Mięso z szynki można zastąpić mięsem z łopatki.

Gulasz wieprzowy z orientalną nutką Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Gulasz wieprzowy z orientalną nutką

 

 

Sposób przygotowania:

Gulasz wieprzowy z orientalną nutką
Mięso umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy, dodać pokrojone mięso i zrumienić. Przełożyć do rondla, podlać odrobiną wody, dodać angielskie ziele, liść laurowy, goździki, sól i pieprz. Cebulę drobno posiekać i zeszklić na pozostałej oliwie, dodać do mięsa. Dusić pod przykryciem do miękkości. Z mąki i smalcu zrobić rumianą zasmażkę, połączyć z mięsem, zagotować. Przyprawić do smaku, imbirem, czosnkiem i papryką.
Gulasz wieprzowy z orientalną nutką
Umyte i osuszone mięso pokroić w kostkę i zrumienić na patelni.
Gulasz wieprzowy z orientalną nutką
Mięso podsmażone przełożyc do rondla, dodać przyprawy, wlać wodę i dusić do miękkości.