Bahus

Bahus

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 624]

Gulasz wieprzowy z pieczarkami

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Bardzo przez wszystkich chwalony

Gulasz wieprzowy z pieczarkami

Składniki:

Gulasz wieprzowy z pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Gulasz wieprzowy z pieczarkami
Mięso umyć osuszyć i pokroić w kostkę. Posolić i popieprzyć. W rondlu rozgrzać smalec. Obsmażyć na nim mięso na złoty kolor. Dodać sproszkowaną paprykę i obraną, pokrojoną w półplasterki cebulę. Smażyć do zeszklenia cebuli. Pieczarki umyć, obrać pokroić w plasterki i smażyć na maśle do momentu, aż płyn wyparuje a pieczarki się lekko zrumienią. Dodać je do mięsa wraz z pokrojonymi w cienkie plasterki ogórkami. Doprawić solą, pieprzem i cukrem. Podlać rosołem. Dusić na małym ogniu do miękkości mięsa. Dodać śmietanę wymieszaną z mąką i odrobiną wody. Zagotować.