Sposób przygotowania:
Gulasz wieprzowy z piekarnika
Składniki sosu umieścić w miseczce i dokładnie wymieszać na gęstą pastę. Łopatkę umyć i pokroić w sporą kostkę tak samo pokroić dość grubo cebulę. Mięso i cebulę włożyć do woreczka przeznaczonego do pieczenia, dodać sos. Szczelnie zawiązać woreczek i obracać tak woreczkiem aby mięso pokryło się sosem. Woreczek z mięsem ułożyć w naczyniu żaroodpornym ( ja wykorzystałam pokrywkę ) a następnie wstawić do nagrzanego do 170 stopni na 70 - 75 minut. Po upieczeniu wyjąć naczynie z gulaszem i delikatnie rozciąć woreczek uważając aby się nie poparzyć. Gulasz przełożyć przed podaniem np. do miski. Podawać z ziemniakami lub kaszą i np. ogórkiem kiszonym lub konserwowym.
gusia1000
Sonduli
zewa
Bardzo się cieszę,że korzystasz z moich przepisów i przypadły Ci one do gustu. Dziękuję i również pozdrawiam :)