ONY_za_kare

ONY_za_kare

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 219]

Gulasz wieprzowy z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Ten smaczny i sycący gulasz możemy podać z ziemniakami lub kluskami. Dobrze smakuje także na drugi dzień po odgrzaniu

Gulasz wieprzowy z warzywami Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Gulasz wieprzowy z warzywami

 

 

Sposób przygotowania:

Gulasz wieprzowy z warzywami
Mięso myjemy, kroimy w kostkę, obsmażamy na kilku łyżkach oleju. Na drugiej patelni przesmażamy posiekaną cebulę, dodajemy umyte pieczarki pokrojone w plastry i paprykę pokrojoną w kostkę. Wrzucamy do mięsa. Dodajemy musztardę, sos sojowy, czubrycę, polewamy odrobiną wody i dusimy do miękkości mięsa. Sos zagęszczamy mąką, doprawiamy pieprzem do smaku. Podajemy z ziemniakami lub kluskami
Gulasz wieprzowy z warzywami
przesmazone warzywa dodac do miesa, doprawic i dusic