Sposób przygotowania:
Gulasz wołowy
Sposób przyrządzenia : Mięso umyć pod bieżąca wodą, osuszyć papierowym ręcznikiem, ewentualnie pokroić na mniejsze kawałki. Cebulę obrać, podzielić na cząstki. Mocno rozgrzać olej w rondlu, smażyć na nim mięso z cebula kilka minut na średnim ogniu nie przerywając mieszania, wrzucić listki laurowe. Przyprawić do smaku sola i świeżo zmielonym pieprzem. Całość oprószyć mąką i słodka papryką, podlać 300 ml wody, gotować 20 minut na małym ogniu. Paprykę oczyścić, przekroić wzdłuż na pół, ostrym nożem usunąć gniazdo nasienne. Miąższ pokroić w dużą kostkę. Pomidory umyć, oczyścić, pokroić na kawałki. Rozmaryn opłukać, osuszyć, igiełki oderwać od gałązek. Natkę opłukać, osuszyć, drobno posiekać, przełożyć z rozmarynem, pokrojoną papryką i pomidorami do do gulaszu, posolić. Przykryć, dusić jeszcze 4o minut na małym ogniu pod przykryciem. Gulasz przyprawić do smaku solą, pieprzem i octem balsamicznym. Gotowe danie przełożyć na cztery talerze, udekorować papryczkami pepperoni i oliwkami. Podawać na gorąco bezpośrednio po przyrządzeniu.