Zgobisz

Zgobisz

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 402]

Gulasz Wołowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Gulasz wołowy dość długo się dusi, ale jego smak wynagrodzi to czekanie.

Gulasz Wołowy

Składniki:

Gulasz Wołowy

 

  • 500 g. wołowiny na gulasz
  • 2 duże cebule
  • 3 łyżki mąki
  • 500 ml. bullionu wołowego
  • 1 yżka przecieru pmidorowego
  • 6 ząbków czosnku
  • sos worcestershire ( do smaku )
  • olej
  • przyprawy: sól / pieprz

 

Sposób przygotowania:

Gulasz Wołowy
► Mięso kroimy na kawałki, doprawiamy solą i pieprzem, obtaczamy w mące i na bardzo gorącym oleju podsmażamy z każdej strony. ► Cebulkę kroimy w dużą kostkę a czosnek w plastry i osobno / smażymy /, podsmażone wrzucamy do garnka z mięsem, zalewamy wołowym bullionem i dusimy na małym ogniu około 2 godzin aż mięso będzie prawie miękkie. ► Pod koniec gotowania dodajemy przecier pomidorowy, sos worcestershire, doprawiamy pieprzem, solą i na małym ogniu jeszcze parę minut dusimy. Podajemy na przykład z ryżem lub makaronem.