jarek-energy

jarek-energy

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 79]

Gulasz wołowy na piwie Porter

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Gulasz nieco inny w smaku:)

Gulasz wołowy na piwie Porter

Składniki:

Gulasz wołowy na piwie Porter

 

 

Sposób przygotowania:

Gulasz wołowy na piwie Porter
Mięso wołowe kroimy w kawałki na gulasz , w kilku łyzkach oleju mieszamy zioła i ścieramy je możdzieżem , dodajemy sól oraz pieprz do smaku , wkładamy mięso do miski i mieszamy dokładnie z marynatą , trzymamy w lodówce kilka godzin , wykładamy i pieczemy na patelni do zrumienienia , podlewamy wodą i dusimy do miękkości odparowujemy wode i podlewamy piwem porter zmieszanym z wodą dusimy raz jeszcze by odparowało , dodajemy wody i zagęszczamy mąką . Smacznego:)