Koper

Koper

Złoty Ekspert
[Przepisów: 677]

Gulasz wołowy wg Koper

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Gulasz z wołowiny z marchewką i cebulą

Gulasz wołowy wg Koper Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gulasz wołowy wg Koper

 

  • 500g wołowiny
  • 2 marchewki
  • 2 cebule
  • ząbek czosnku
  • torebka sosu borowikowego
  • szklanka wody
  • 200g śmietany 18%
  • pęczek koperku
  • olej

 

Sposób przygotowania:

Gulasz wołowy wg Koper
Mięso kroimy w kostkę i podsmażamy na oliwie, po 5 minutach dorzucamy posiekaną cebulę z czosnkiem i marchewkę pokrojoną w ćwierćplasterki, całość smażymy na średnim ogniu przez ok 10-15 minut mieszając od czasu do czasu. Sos rozprowadzamy w wodzie i zalewamy nim mięso i warzywa na patelni. Gotujemy ok 10 minut i dodajemy śmietanę i posiekany koperek. Ewentualnie doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gulasz idealnie pasuje do kaszy i mizerii
Gulasz wołowy wg Koper
Podsmażamy mięso i dodajemy warzywa całość smażymy
Gulasz wołowy wg Koper
Dolewamy sos o gotujemy aż warzywa będą miękkie
Gulasz wołowy wg Koper
Dodajemy śmietanę podgrzewamy ale już nie gotujemy
Gulasz wołowy wg Koper
Na koniec dodajemy koperek i ewentualnie doprawiamy do smaku