szalonamonia

szalonamonia

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 843]

gulasz wołowy z czerwoną fasolą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

gulasz wołowy z kolendrą i czerwona fasolą

gulasz wołowy z czerwoną fasolą

Składniki:

gulasz wołowy z czerwoną fasolą

 

  • 1 kg wołowiny bez kości
  • 400 gram czerwonej fasoli(z puszki)
  • 4 ząbki czosnku
  • łyżeczka mielonych nasion kolendry
  • 3 łyżki oleju
  • 2 szklanki bulionu wołowego
  • 2 łyżki siekanej świeżej kolendry
  • sól
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

gulasz wołowy z czerwoną fasolą
Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę.Mięso umyć, osuszyć i pokroić w kostkę.Na patelni rozgrzać olej, dodać mięso, smażyć aż się zrumieni,dodać czosnek, sól, pieprz i mieloną kolendrę.Zalać wszystko bulionem i dusić na niewielkim ogniu ok.1,5 godziny.Fasolkę osączyć, z zalewy i dodać do gulaszu.Dokładnie razem wymieszać i dusić na wolnym ogniu ok. godzinę.Podawać posypany kolendrą razem z ryżem ugotowanym na sypko lub kuskusem.