Sposób przygotowania:
Gulasz wołowy z fasolą
Mięso pokroiłam w kostkę o boku 1-2 cm. Pokroiłam także warzywa: marchew w 3 cm kawałki, cebulę w pióra, paprykę w paski, a pietruszkę, seler, por i kapustę w małe kawałki (zadaniem tych ostatnich warzyw jest rozgotować się, wzbogacić smak i zagęścić sos). W dużym rondlu rozgrzałam olej i obsmażyłam dokładnie mięso. Następnie dodałam cebulę, wymieszałam chwilę smażyłam razem. W następnej kolejności dorzuciłam resztę pokrojonych warzyw i chwilę smażyłam mieszając. Wszystko zalałam gorącym bulionem i gotowałam do momentu, aż mięso było prawie gotowe (ok. 40 minut, ale czas zależy od jakości mięsa). Koncentrat pomidorowy rozcieńczyłam w szklance zimnej wody i wlałam do gara z mięsem i resztą. Następnie dodałam przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy. Wymieszałam i zagotowałam. Po 3 minutach dodałam z grubsza osączoną z zalewy fasolę, a po następnej minutce śmietanę. Całość wymieszałam i gotowe. Podałam z ziemniakami i posypałam posiekanym koperkiem.