SIS

SIS

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 76]

Gulasz wołowy z pieczarkami i kluskami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszny gulasz na każdy obiad

Gulasz wołowy z pieczarkami i kluskami

Składniki:

Gulasz wołowy z pieczarkami i kluskami

 

 

 

Sposób przygotowania:

Gulasz wołowy z pieczarkami i kluskami
Mięso oczyszczamy, kroimy w kostkę ok 3 cm, następnie mięso oprószamy mąką. Na rozgrzanej oliwie podsmażamy mięsko do zarumienienia się. Osobno podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulkę i czosnek na złoty kolor. Pieczarki czyścimy kroimy w kosteczkę i podsmażamy razem z cebulką i czosnkiem. Wszystkie te składniki dodajemy do mięska przyprawiamy wg uznania i dusimy ok 20 min mieszając co jakiś czas i podlewając wodą. Podaje z kluseczkami i ogórkiem kiszonym. Smacznego. Kluseczki z przepisu wcześniejszego.