Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Gulasz z biodrówki 3

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Smaczny i sycący gulasz z kasza jęczmienną.

Gulasz z biodrówki 3 Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Gulasz z biodrówki 3

 

 

 

Sposób przygotowania:

Gulasz z biodrówki 3
Mięso pokroić w kostkę, oprószyć przyprawą do mięs i pieprzem. Cebulę i czosnek posiekać w kostkę. Mięso podsmażyć w garnku, aby się zrumieniło, następnie dodać pokrojoną cebulę i czosnek. Podsmażać wszystko ok. 10 min mieszając, aż cebula zmięknie. Mięso zalać gorącym bulionem lub wodą, tak, aby zakrywało mięso na kilka centymetrów. Dusić gulasz do miękkości mięsa, doprawić do smaku solą i pieprzem, papryką słodką i ostrą. Zagęścić mąką wymieszaną ze śmietaną, podawać np. z kasza jęczmienną lub gryczaną.
Gulasz z biodrówki 3
Mięso pokroić i podsmażyć w garnku......
Gulasz z biodrówki 3
Mięso zalać wodą, gdy będzie miękkie zabielić śmietaną.