Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Gulasz z biodrówki z musztardą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Smaczny gulasz z kaszą, zaostrzony musztardą.

Gulasz z biodrówki z musztardą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Gulasz z biodrówki z musztardą

 

  • 1kg biodrówki
  • 2 cebule białe
  • cebula czerwona
  • kawałek czerwonej papryki pokrojonej w paski
  • 3 ząbki czosnku
  • pieprz
  • sól
  • przyprawa do mięs Prymat
  • 2 łyżki musztardy sarepskiej
  • 3 łyżki mąki
  • ¾ szklanki śmietany

 

 

Sposób przygotowania:

Gulasz z biodrówki z musztardą
Mięso pokroić w dość dużą kostkę, oprószyć przyprawą do mięs i pieprzem. Cebule i czosnek posiekać w kostkę. Mięso podsmażyć w garnku, aby się przyrumieniło, następnie dodać pokrojone cebule, czosnek i paski papryki. Podsmażać wszystko ok. 10 min mieszając, aż cebula i papryka zmięknie. Podsmażone składniki gulaszu zalać wodą, tak, aby zakrywało mięso na kilka centymetrów. Dusić gulasz do miękkości mięsa, doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać musztardę dla zaostrzenia smaku. Zagęścić mąką wymieszaną ze śmietaną, podawać np. z kasza jęczmienną.
Gulasz z biodrówki z musztardą
Mięso oprószyć przyprawą oraz pieprzem..
Gulasz z biodrówki z musztardą
Mięso zrumienić w garnku na oleju lub smalcu.
Gulasz z biodrówki z musztardą
Do mięsa dodać cebulę, czosnek i paprykę.
Gulasz z biodrówki z musztardą
Mięso zalać wodą i dusić do miękkości mięsa.