lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Gulasz z czerwoną fasolką

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Gulasz z czerwoną fasolką i kurczakiem

Gulasz z czerwoną fasolką

Składniki:

Gulasz z czerwoną fasolką

 

  • 6 dużych ziemniaków
  • puszka czerwonej fasolki
  • odrobina masła
  • 200 ml kremówki
  • 1 filet z kurczaka
  • sól
  • pieprz
  • 2 szklanki bulionu
  • marchewka

 

Sposób przygotowania:

Gulasz z czerwoną fasolką
Ziemniaki obierz,potnij na ćwiartki i ugotuj na półtwardo w osolonej wodzie.W garnku roztop masło i podsmaż na nim ziemniaki wraz z pokrojoną w kostkę marchewką.Następnie dodaj pokrojony w kostkę filet z kurczaka i zalej wszystko bulionem.Gulasz gotuj przez 25 minut na wolnym ogniu,następnie dodaj odsączoną z zalewy czerwoną fasolkę.Gdy wszystkie składniki będą miękkie wlej śmietanę kremówkę i dopraw danie do smaku solą i pierzem i ponownie zagotuj.