Sposób przygotowania:
Gulasz z dodatkiem banana
Pierś z kurczaka bardzo dokładnie oczyścić, umyć, a następnie pokroić w niedużą kostkę i posypać pieprzem, solą, ostrą i słodką papryką mieloną, Mięso odłożyć na pół godziny, aby przeszło przyprawami. Po tym czasie na rozgrzanym oleju podsmażyć mięso. W następnej kolejności mięso zalać około jedną szklanką wody i dusić przez około 8 minut. Paprykę umyć, wyciąć gniazda nasionek i pokroić w kostkę. Cebulę obrać, umyć zimną wodą, żeby nie szczypała w oczy i pokroić na drobną kostkę. Pomidory wyparzyć, obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Banany obrać, odciąć końcówki i pokroić w plasterki. Na rozgrzanym oleju, na patelni podsmażyć składniki. Do składników dodać przecier pomidorowy i wszystkie razem składniki dobrze wymieszać i można jeszcze doprawić do smaku przyprawami. Na koniec natkę pietruszki umyć, posiekać i posypać nią gulasz.